Seuraa somessa

Irlanti

Täydellinen matka Irlantiin

Julkaistu

-

Tämänkertaisen Instagram Travel Thursdayn aiheena on lempimaa tai -paikka. Teemaan sopivista vaihtoehdoista valitsin tällä kertaa aina yhtä sympaattisen Irlannin.

* Sisältää Booking.comin mainoslinkkejä

Vierailin maaliskuiseen Irlanti-viikkoon liittyen Kilkennyn kaupungissa ja kiertelin hieman Ireland’s Ancient Eastiksi nimetyllä alueella. Noista kohteista kirjoitellessa heräsi halu kertoa maasta laajemmin ja tuoda esiin lisää saaren upeimpia kolkkia. Niinpä suunnittelinkin nyt täydellisen matkaohjelman Irlantiin!

Reitti perustuu omaan ensimmäiseen Irlannin-matkaani, jota olen täydentänyt kolmen sen jälkeen tekemäni reissun parhailla paloilla. Totta kai mieltymykset vaihtelevat, joten joku muu haluaisi ehkä kiertää maata eri tyylillä. Tämän matkan varrelta jää myös pois monia upeita paikkoja, kuten koko Pohjois-Irlanti. Tämä kaksiviikkoinen unelmamatka on suunniteltu vuokra-autolla toteutettavaksi. Reittiä voi soveltaa myös julkisen liikenteen turvin, mutta ennen laukkujen pakkaamista kannattaa lukea Nooran postaus Irlannin busseista ja junista. Kuinka hyvänsä, nyt alkaa kaikkien aikojen reissu Irlantiin. Hyvää matkaa!


1. päivä: Aloita matka tyylillä ja majoitu ensimmäiseksi yöksi linnaan. Dublinin lentokentän suunnalta löytyvä *Clontarf Castle Hotel on mukava vaihtoehto, jonne voisi jäädä pidemmäksikin aikaa. Pääkaupungin eteläpuolella kohoava *Fitzpatrick Castle Hotel tarjoaa puolestaan mahdollisuuden käydä ihailemassa merimaisemia viereiseltä Killiney Hilliltä. Koska Irlanti on täynnä linnoja, ei majoituksen hinta ole välttämättä juurikaan perushotellia tyyriimpi.


2. päivä: On aika siirtyä kohti Irlannin upeimpia maisemia ja ajaa Galwayhin. Saaren poikki kulkeva moottoritie on tylsä, mutta voit noudattaa Kohteena maailma -blogin vinkkejä ja pysähtyä matkan varrella Clonmacnoisen raunioille tai Kilbegganin viskitislaamoon. Majoitu Galwayhin päästyäsi neljäksi yöksi johonkin kodikkaaseen bed & breakfastiin, jossa saat nauttia irlantilaisesta vieraanvaraisuudesta. Tunne merituuli kasvoillasi, nauti eloisan yliopistokaupungin nuorekkaasta tunnelmasta, kuuntele katusoittajia ja ihaile vanhoja rakennuksia. Palaa illan tullen Ramin Kohteena maailma -blogiin ja lähde vinkit luettuasi oluenmakuiselle unelmareissulle Galwayn pubeihin.

3. päivä: Toivottavasti edellinen ilta ei venähtänyt liian pitkäksi, sillä edessä on ainutlaatuinen autoilukierros epätodellisissa maisemissa. Burrenin kivikkoinen ympäristö todistaa, kuinka karu voi olla kaunista. Kierrä Dunguairen linnan, Ailween luolien ja Poulnabronen dolmenin kautta Cliffs of Moherin ikonisille kallioille. Kun kaikki edellämainitut on nähty, voit sulatella kokemuksiasi Gus O’Connor’sissa tai jossakin muussa Doolinin pikkukylän pubissa. Cliffs of Moheria pääset fiilistelemään jo etukäteen Tien päällä -blogin kuvien kautta.


4. päivä: Irlannin upea luonto todistaa taas uudella tavalla monimuotoisuutensa, kun lähdet Galwayn pohjoispuolelle Connemaran kansallispuiston maisemiin. Turvesoiden, matalien vuorten ja kapeiden järvien keskellä voit miettiä, oletko sittenkin Suomen Lapissa tai Skotlannin Ylämailla. Käy ihailemassa Kylemore Abbeyn luostarilinnaa ja tee pieni kävelyretki jollakin kansallispuiston patikkapoluista. Retken jälkeen voit arvioida, tekikö Connemara sinuun yhtä suuren vaikutuksen kuin Matkoja, retkiä, hetkiä -blogin Marjaan.

5. päivä: Aja heti aamutuimaan Rossaveeliin ja astu Aran-saarille vievään lauttaan. Älä ahnehdi liikoja, vaan keskity päivän aikana saarista suurimpaan Inis Móriin. Vuokraa Kilronanin satamaan saavuttuasi polkupyörä tai turvaudu huonon sään sattuessa kiertoajeluun pikkubussilla. Käy ihmettelemässä Dún Aengusin linnan raunioita, mutta pidä varasi ettet putoa huimaavalta jyrkänteeltä mereen. Hakeudu juttusille paikallisten asukkaiden kanssa ja kuuntele tarinoita elämästä tuulten pieksämällä saarella. Jos haluat sijoittaa laadukkaisiin matkamuistoihin, osta mukaasi aito Aranin villapaita. Palaa illalla vielä kerran Galwayn pubeihin ja valmistaudu kertomaan mielipiteesi Aran-saarista. Asia nimittäin kiinnostaa paikallisia varmasti, jos kerrot saarilla käyneesi.


6. päivä: Jätä Galway taaksesi ja suunnista kohti kaunista Kerryn kreivikuntaa. Majoitu useimpien muiden matkailijoiden tapaan Killarneyn pikkukaupunkiin. Voit huokaista helpotuksesta huomatessasi, että kaupunki on suosiostaan huolimatta säilyttänyt mukavan tunnelmansa. Kyllä täälläkin neljän yön yli viihtyy! Tutustu heti aluksi Muckrossin kartanoon ja laajaan maalaismuseoon kotieläimineen tai Rossin linnaan. Nähtävyyksien suljettua ovensa voit lähteä kävelylle kauniin Lough Leane -järven rannoille, hengittää raikasta ilmaa ja ihailla kaikissa vihreän sävyissä kohoavia kukkuloita.


7. päivä: Varaa koko päivä Irlannin tunnetuimman maisemareitin Ring of Kerryn kiertämiseen. Voit tutustua Iveraghin niemen monipuoliseen antiin aiemman postaukseni kautta.


8. päivä: Herää virkeänä ja lähde patikoimaan Gap of Dunloen maisemiin. Virittäydy tunnelmaan lukemalla aiemmin julkaisemani juttu ja harkitse, haluatko taittaa matkaa myös hevoskärryillä tai polkupyörällä. Myös veneretken sisältäviä kierroksia järjestetään. Lähde vielä reippaan päivän päätteeksi nauttimaan Celtic Steps -esityksestä, joka johdattaa irlantilaiseen kulttuuriin taidokkaiden tanssi- ja musiikkiesitysten kautta.


9. päivä: Astu jälleen autoon ja suunnista kohti Dinglen niemimaata. Tämä upea alue on jäänyt ehkä liikaakin Ring of Kerryn maineen varjoon. Lue tarkemmat vinkit Wild Atlantic Wayn mutkikkaille teille, Dinglen kaupunkiin ja maan parhaaseen jäätelöbaariin aiemmasta postauksestani.


10. päivä: Joudut jättämään The Kerry Kingdomin taaksesi, mutta edessä on jälleen uusia elämyksiä. Lue aiempi postaukseni ja päätä, pysähdytkö tutustumaan Cahirin linnaan vai Rock of Casheliin. Jätä jompi kumpi väliin, jotta ehdit hyvissä ajoin iltapäivällä Irlannin mielenkiintoisimpaan sisämaakaupunkiin Kilkennyyn. Kertaa vinkit Kilkennyn monipuoliseen tarjontaan maaliskuisesta postauksestani 10 x Kilkenny ja tarkista GAA:n sivuilta, pelataanko matkasi aikaan hurling-ottelua.


11. päivä: Nyt on hyvä kuulostella mahdollisen reissuväsymyksen voimakkuutta ja päättää päiväohjelma sen mukaan. Voit jäädä nauttimaan Kilkennystä rauhalliseen tahtiin tai lähteä autoilemaan Hookin niemelle. Irlannin vanhimmasta majakasta ja kummitusten valtaamasta kartanosta löytyy luettavaa aiemmasta postauksestani.

12. päivä: Ympyrä alkaa sulkeutua, kun saavut Dublinin vilinään. Hienostunut matkailija juo iltapäiväteensä Shelbournessa, mutta jos budjetti alkaa olla käytetty, karkottuu nälkä mukavasti Leo Burdock’sin fish & chipseillä. Lähde katsomaan nähtävyyksiä Lauran mukana Trinity Collegen kirjastoon tai Jennin kanssa Guinness Storehouseen. Pääkaupungille ei ole tällä matkalla varattu kovin paljoa aikaa, sillä paras Irlanti löytyy sittenkin muualta – ja pääseehän Dubliniin koska tahansa takaisin vaikka lyhyelle viikonloppureissulle.


13. päivä: Tukevan irlantilaisen aamiaisen jälkeen voi vetää vielä kerran patikointiin sopivat kengät jalkaan, sillä edessä on retki Glendaloughiin. Aja Dublinista etelään Wicklow’n kansallispuiston upeiden maisemien halki tai taita matka linja-auton kyydissä. Käy katsomassa Glendaloughin muinaisen luostarin raunioita, mutta varaa suurin osa päivästä kävelyyn upean luonnon keskellä. Valitse monista reittivaihtoehdoista omaan kuntoosi parhaiten sopiva polku ja aisti kauniiden laaksojen taianomaista tunnelmaa.

14. päivä: Aika alkaa käydä vähiin, joten joudut tekemään vaikean valinnan. Dublinista kannattaa tehdä helppo retki Dart-junalla johonkin rantakylään, mutta mihin niistä? Laura suosittelee Howthia, Maarit Dún Laoghairea ja Hannelin mielestä kannattaisi kävellä Greystonesista Brayhin. Jos kuitenkin haluat nähdä yllä näkyvän linnan, ota suunnaksi Malahide, joka on yksi kolmesta Leena-Marin suosittelemasta kylästä.


15. päivä: Tulee aika lähteä kotimatkalle. Luultavasti viimeistään tässä vaiheessa Irlanti on sulattanut sydämesi ja alat epätoivoisesti harkita paluulennon peruuttamista. Voit kuitenkin pyyhkiä haikeuden kyyneleen silmäkulmasta hyvillä mielin, kun huomaat Dublinin lentokentän seinältä lohduttavat sanat ”it’s not a goodbye but see you soon”.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat TravelloverMuru Mou ja Skimbaco.

Blogia kirjoittaa jatkuvaa matkakuumetta poteva perheenisä Keravalta. Nautin reissuista niin Euroopassa, kaukomailla kuin kotimaassakin. Pysy mukana matkassa ja seuraa Lähtöporttia Facebookissa sekä Instagramissa.

Jatka lukemista
40 kommenttia

Kommentit

  1. Hanneli/ duunireissaaja

    4.5.2017 at 17:44

    Erinomaisen upea loma Irlannissa. Tuntui kuin olisin itse ollut mukana, niin elävästi tarina lukiessa piirtyi. Ja kiitos linkkauksesta!

    • Mika / Lähtöportti

      5.5.2017 at 23:28

      Kiitos Hanneli! Mukavaa että tarina vei mukanaan. Sitten vaan takaisin Irlantiin tätä reittiä seuraillen 🙂

  2. Niko

    4.5.2017 at 18:12

    Olen suuressa osassa Eurooppaa vieraillut, mutta Irlannin olen sivuuttanut kokonaan. Ehkä siksi, että UK vieressä ei ole suosikkikohteeni. Irlanti tosin saattaa olla aika erilainen, eli pitäisi käydä siellä 🙂

    • Mika / Lähtöportti

      5.5.2017 at 23:33

      Minuakaan UK (Skotlantia lukuunottamatta) ei ole valtavasti sykähdyttänyt. Irlannissa on toisaalta paljon samaa, mutta se on silti erilainen. Joku on kuvaillut Irlantia mannereurooppalaisemmaksi tunnelmaltaan. Lähde ihmeessä joskus Irlantiin tekemään oma arviosi 🙂

  3. Marja

    4.5.2017 at 18:22

    Kiitos linkkauksesta, tämä kooste on kyllä loistava! Ilahduin, kun Dingle ja Aran-saaret pääsivät mukaan. Pahasti kyllä alkaa taas Irlanti-kuume nousta…

    • Mika / Lähtöportti

      5.5.2017 at 23:36

      Kiitos Marja! Tykkään kovasti tunteikkaasta Connemara-tekstistäsi. Dingle ja Aran-saaret kuuluvat ehdottomasti Irlannin unelmamatkan ohjelmaan. Dinglessä olen käynyt kahdesti, mutta myös Aran-saarille haluaisin kovasti toisenkin kerran.

  4. Kohteena maailma / Rami

    4.5.2017 at 18:26

    Olipa erinomainen postaus ja lisätty valtavalla määrällä lisäinformaatiota linkkien muodossa! Mielenkiinnolla odotin, millainen unelmareissusi Irlantiin olisi ja kyllähän tämä voisi olla omanikin, jos golfmailat ei ole matkassa mukana. Tässä tuli paljon sellaisia kohteita missä vielä en ole käynyt ja paljon sellaisia, mitkä on tuttuja, mutta täytyy mennä uudestaan. Lisäksi tuli pari sellaista vinkkiä, mistä en ole kuullutkaan aikaisemmin – iso kiitos tästä postauksesta!

    • Mika / Lähtöportti

      5.5.2017 at 23:39

      Kiitos Rami! Toivon että tästä olisi iloa monelle Irlannin-matkaa suunnittelevalle. Sulla tietenkin golf kuuluu yleensä ohjelmaan, mutta ilman mailoja tässä olisi hyvä reissusuunnitelma. Tai sitten varaat ylimääräisiä päiviä matkan varrelle osuvia kenttiä varten 🙂

  5. Mikaela Savolainen

    4.5.2017 at 18:54

    No jopas oli huikea retkiohjelma-aviisi! Ja hyvin linkitelty.

    • Mika / Lähtöportti

      5.5.2017 at 23:40

      Kiitos Mikaela! Uskon että linkkien kautta löytyy hyvää lisätietoa, moni bloggaaja on kirjoittanut erinomaisia Irlanti-juttuja.

  6. Noora | Kerran poistuin kotoa

    4.5.2017 at 20:31

    Ihana Irlanti <3 Voi kun löytyisi ajohalukas reissukaveri, niin lähtisin tuolle kierrokselle vaikka heti! Kiitos linkkauksesta mun epätoivon purkaukseen Irlannin julkisen liikenteen suhteen. Sain siitä näppylöitä pitkäksi aikaa 😀 Onneksi se ei ole muuten vähentänyt halujani palata Irlantiin. On kyllä ihmeellistä, miten tuollainen pieni saari kätkee itseensä niin paljon ihanaa nähtävää.

    • Mika / Lähtöportti

      5.5.2017 at 23:47

      Irlanti on ihana! Oli niin mukava lukea sun upeita kokemuksia saarelta, mutta tuo liikennepostaus sopi helpoiten linkattavaksi. Mä olen itse asiassa parilla ekalla reissulla kulkenut Bus Eireannilla kaupungeista toiseen, enkä saanut näppylöitä. Mutta toisaalta tulin noudattaneeksi ohjettasi suurissa kaupungeissa pysymisestä… 😀

  7. Aron / Ja sitten matkaan...

    4.5.2017 at 22:02

    Kiitokset kommentista minun IGTT-postaukseeni. Tämä sinun kirjoituksesi oli kerrassaan mainio. Intohimoisena suunnittelijana tykkään lukea tällaisia hyvin mietittyjä juttuja. Ja kuvathan olivat tuttua Irlanti-osastoa, eli huikeita.

    Irlannin kiertomatkasta on meillä ollut usein puhetta, mutta emme vielä ole löytäneet sille sopivaa rakoa. Paremmalla puoliskolla olisi Dublinissa perhetuttukin, jonka luokse voisi mahdollisesti majoittua hetkeksi ennen tien päälle siirtymistä.

    • Mika / Lähtöportti

      5.5.2017 at 23:58

      Kiitos Aron! Omien Irlannin-reissujeni ja mieltymysteni pohjalta tämä matkasuunnitelma on varmasti paras mahdollinen, jos keskittyy maan eteläiseen puoliskoon. Jos teillä kerran on jo majapaikka Dublinissa odottamassa, niin ei muuta kuin matkaan 🙂 Mullakin muuten ensimmäinen Irlannin-matka siirtyi syystä tai toisesta varmaan vuosia, mutta onneksi tuli lopulta lähdettyä.

  8. Hauska postaus, matkaopas 🙂

    Edellisessä lukemassani IGTT-postauksessa oli jo Irlannista juttua ja omat muistelut herätti kuumeen Irlantiin, mutta sinä pistit kyllä vielä pahemmaksi! Niin paljon muistoja tulvii mieleen, Galway, Connemara, Moherin kalliot, Kylemore Abbey, Dublin, Dun Laoghaire… uijui. Upea, kiehtova Irlanti ❤

    • Mika / Lähtöportti

      6.5.2017 at 0:00

      Kiitos Jane! Irlanti on todellakin kiehtova ja upeista paikoista olet saanut jo muistoja kerättyä. Itse haluaisin näistä palata ennen kaikkea Connemaran suunnalle, koska siellä käynnistä on jo yli 10 vuotta.

  9. Pitääpä oikein kartan kanssa lukea tämä juttu uudestaan läpi, minä kun en ole koskaan käynyt Irlannissa. Vielä. Ensimmäinen matka sinne on kuitenkin tiedossa lokakuussa, sillä olen ilmottautunut TBEX-matkabloggaajakonferenssiin Killarneyssa. Toiveissa ja suunnitelmissa on, että muutakin ehtisi nähdä. Tuu sinäkin sinne 😉 Virtuaalivinkitkin kelpaavat.

    • Mika / Lähtöportti

      6.5.2017 at 0:10

      Ai Killarneyssa on tuollainen tapahtuma? Houkuttaisi tietenkin, mutta meillä on luultavasti lokakuun ohjelmassa pariviikkoinen reissu jonnekin muualle kuin Irlantiin.

      Killarney kansallispuistoineen on mulle sitä kaikkein rakkainta Irlantia. Maisemat on yksinkertaisesti lumoavan kauniita. Ei missään tapauksessa Irlannin dramaattisimpia ja jylhimpiä maisemia, mutta vihreät kukkulat ja järvet miellyttävät silmää. Mulla on tavallaan varastossa pari Killarney-postausta, jotka toivottavasti ehdin julkaista ennen lokakuuta. Ashville House oli muuten tosi kiva pieni kodikas majapaikka, kokemus on tosin yli 10 vuoden takaa. Viime kertaisen olkikattotalon vuokraamista en sen sijaan ihan varauksetta uskalla suositella. Käy kokeilemassa Murphy’s jäätelöbaaria ja raportoi mitä mieltä olet Rooman gelaterioihin verrattuna 🙂

  10. Sonja | FIFTYFIFTY

    6.5.2017 at 13:05

    Voi hyvänen aika, olipas inspiroiva Irlanti-postaus! Oon jotenkin mieltänyt sen aina pieneksi saarivaltioksi, mutta miten paljon siellä onkaan nähtävää! Eniten sykädyttää kyllä nuo luontokohteet Aranista Ring of Kerryyn. 🙂 Kiitos maininnasta! Pitääpä kirjoitella taas omia Irlanti-postauksia kuntoon.

    • Mika / Lähtöportti

      7.5.2017 at 11:03

      Kiitos Sonja! Irlannista löytyy vaikka mitä ja yllättävänkin monipuolista nähtävää. Toivottavasti sulla on seuraavalla reissulla enemmän aikaa kuin edellisellä 🙂 Aran-saaret on kaikessa karuudessaan mielenkiintoisia. Asumaan en todellakaan muuttaisi, mutta käymisen arvoisia ne ehdottomasti on. Killarneyn ympäristö Ring of Kerryineen on sitä mulle kaikkein rakkainta Irlantia, jos olisi pakko yksi paikka nimetä.

  11. JohannaK

    7.5.2017 at 14:08

    Tosi mukaansatempaavasti ja hauskasti kirjoitettu postaus, kiitos tästä! Irlanti on vielä uusi tuttavuus, mutta tämän luettuani voisin kyllä haluta tutustua maahan tarkemmin! 🙂

    • Mika / Lähtöportti

      8.5.2017 at 9:31

      Kiitos Johanna! Toivottavasti tästä löytyi inspiraatiota Irlannin-matkan suunnitteluun, sillä suosittelen tuota vihreää saarta lämpimästi 🙂

  12. Riitta Reissaa

    8.5.2017 at 20:49

    Mainio kierros! Itse tähyän Irlantiin ratsastusmatkalle – mm mainitsmaasi Galwayhin… ja tottahan Connemara-nimikin on tutu connemaraponeista:). TÄytyykin miettiä, olisiko mahdollista yhdistää ratsastusreissuun kuvaamasi kiertomatka. Menee mietintään:)

    • Mika / Lähtöportti

      8.5.2017 at 21:04

      Kiitos Riitta! Irlanti on varmasti hevosmatkailijan unelmakohteita. Maan hevospääkaupunki taitaa olla Kildare, josta löytyy Irish National Studin lisäksi esimerkiksi Curraghin laukkarata. Yhdistän hevoset myös esimerkiksi Dinglen seutuun, niin pitkille hiekkarannoille kuin vihreille nummillekin. Mutta minne päin Irlantia ikinä menetkin, niin hevosia ja kauniita maisemia varmasti riittää 🙂

  13. Tanja/Levoton matkailija

    8.5.2017 at 21:50

    Lähes kaikki paikat olivat mulle tuttuja 🙂 Hyvän kuuloinen kaksiviikkoinen Irlannissa ehdottomasti! Gap of Dunloe on vielä näkemättä, ei ole harmiksi sopinut minkään reissun ohjelmaan vielä. Ehdottomasti haluan senkin vielä joskus nähdä.
    Kiitos linkkauksesta ja hyvää kevättä! 🙂

    • Mika / Lähtöportti

      9.5.2017 at 21:25

      Sä olet kiertänyt Irlantia tosi kattavasti ja blogistasikin löytyy paljon juttuja saaren eri puolilta. Gap of Dunloe on tosi kaunis, uskon että näet sen seuraavan kerran kun lähdet Kerryyn. Kiitos kommentista ja mukavaa kevättä sullekin! 🙂

  14. Katja / Lumiomena

    9.5.2017 at 13:02

    Ihana, houkutteleva teksti. Niin paljon olisi Irlannissa koettavaa – ja mikä parasta, fiilis siellä on aina ihan omanlaisensa.

    Tuota Clontarf Castlea aiomme kokeilla majapaikkana joku kerta. Parina edelliskesänä olemme olleet Fitzpatrick Castlessa, joka on aika persoonallinen paikka. Kiehtova ja historialtaan rikas, toisaalta vähän ränsistynyt, parhaat päivänsä nähnyt. Ja silti: palvelu oli huippuhyvää, sijainti Dalkeyn ja Killineyn välillä ihastuttava, maisemat huikeita jne. Kirjoitin hotellista blogiini:
    http://luminenomena.blogspot.fi/2016/07/irlannissa-4-ylistyslaulu-hotellille.html

    Tänä vuonna emme matkaa Irlantiin, vaikka sinne on jo vähän ikävä. Nyt muut maisemat kutsuvat, mutta viimeistään ensi vuonna Irlantiin on pakko päästä. Etelä houkuttaisi nyt.

    • Mika / Lähtöportti

      9.5.2017 at 21:37

      Kiitos Katja! Irlannissa tosiaan on jotain suorastaan maagista, samanlaista tunnelmaa ei ole missään muualla.

      Nukuin ensimmäisen Irlannin-matkani ensimmäisen yön juuri tuolla Fitzpatrickissa. Mieleen jäivät myös aulabaarin runsaat voileivät ja ylellisen upottavat sohvat sekä elävä pianomusiikki. Sijaintinsa puolesta Fitzpatrick on mainio ja voisin palata sinne joskus, kun haluan koluta rannikkokyliä muutaman päivän ajan. Hienosti kuvailet linnaa blogissasi! Clontarf on vähän eri tyylinen linna, mutta kannattaa kokeilla sitäkin.

  15. Travelloverin Annika

    10.5.2017 at 4:39

    Otsikko on kyllä houkutteleva: millainen olisi täydellinen loma ja miten joku voi väittää tietävänsä siihen reseptin. 🙂 Mutta kyllähän tämä aika lähelle meni. Toki pubissa istumiset ja viskitislaamot skippaisin suosiolla. Olen ollut Irlannissa vain vajaan viikon, ja siihen aikaan yritimme tietenkin kiertää suunilleen koko saaren. Älytöntä. Liikkuminen oli vuokra-autolla yllättävän hidasta. Moherin kallioiden puuttumista reissusuunnitelmastasi vähän hämmästelin. Eikö niiden näkeminen enää ”kuulukaan” jokaiselle Irlannin-kävijälle? Irlannin luonto jäi kallioita lukuunottamatta silloin näkemättä. Silloin yli kymmenen vuotta sitten en oikein vielä tiennyt, mitä luonto on ja mitä sillä tehdään.

    • Mika / Lähtöportti

      10.5.2017 at 10:22

      Myönnetään, että otsikko oli tällä kertaa tavallista rohkeampi. Seison kuitenkin sen takana, että tämä on hyvä matkasuunnitelma, vaikkei tietenkään kaikille täydellinen. Tästä voi poimia ne itselle parhaiten sopivat osat ja soveltaa niitä haluamallaan tavalla. Autolla liikkumiseen täytyy tosiaan varata aikaa, sillä monet tiet on yllättävän hidaskulkuisia. Kyllä ne Moherin kalliotkin tuolla ohjelmassa on, kolmannen päivän kohdalla. Mukavaa, että olet viime vuosina löytänyt myös luontomatkailun. Luonnon osuus on omillakin reissuilla lisääntynyt jatkuvasti, olen itsekin kiertänyt joskus aiemmin lähinnä suurten kaupunkien nähtävyydeltä toiselle.

  16. Irlanti-jalka alkoi taas vipattaa tätä lukiessa ja kuvia katsellessa. Joskin olen samoilla linjoilla Annikan kanssa, että täydellisiä lomia ja matkasuunnitelmia on vähintään yhtä monta kuin on matkailijaakin. Tämä postaus tarjoaa niin valtavan määrän vinkkejä, että onpahan ainakin ideoita, joista poimia ne itseä eniten houkuttelevat mukaan omaan matkasuunnitelmaan. Tuo Ring of Kerryn kuva sai ihan väreet kulkemaan selkää pitkin. Nuo korkeuserot ja kinttupolut näyttävät niin tavattoman houkuttelevilta, että olisin valmis lähtemään jo pelkästään tuon kuvan perusteella (niistä kummituksista puhumattakaan…)! 😀

    • Mika / Lähtöportti

      10.5.2017 at 10:32

      Näinhän se on, että jokaisella on varmasti ihan omanlaisensa käsitys täydellisestä matkasta. Niin pitääkin olla. Tämä on vain kooste parhaista Irlannissa näkemistäni paikoista, jotka omalla matkailutahdillani saisin kahteen viikkoon mahtumaan. Reitin varrelle jää varmasti myös sellaisia kätkettyjä helmiä, joista en ole koskaan kuullutkaan. Mutta kuten mainitsit, tästä voi varmasti poimia paljon ideoita ja saada ehkä vinkkejä siitä, minkä verran aikaa minnekin voisi varata. Uskon että juuri sulle Burren, Connemara ja Kerry voisi maisemiensa ja luontoseikkalujensa puolesta olla sopivia paikkoja. Ja onnea kummitusjahtiin! 🙂

  17. Katja / Lähtöselvitetty

    11.5.2017 at 23:40

    Kiitos tästä! Otankin tämän heti talteen ja toteutan siinä vaiheessa, kun pieninkään lapsista ei enää halua lähteä meidän kanssa matkalle. He kun huutavat tuskasta jo kaksituntisen mummola-matkan alusta loppuun, niin noin pitkäksi aikaa en uskaltaisi edes ehdottaa asettumista autoon. Itse kyllä lähtisin mielelläni vaikka heti!

    • Mika / Lähtöportti

      12.5.2017 at 10:07

      Jotenkin tunnistan tilanteen 😀 Toivotaan, että takapenkki vähitellen rauhoittuu tulevina vuosina 🙂 Irlannin välimatkat ei ole kartalla pitkiä, mutta kapeilla ja mutkikkailla teillä saa kulumaan paljon aikaa. Jos haluaa tehdä helpon mutta antoisan autottoman reissun, niin toki Dublinissakin riittää nähtävää ja Dart-junalla voi kiertää noita mukavia rantakyliä läpi.

  18. Kati / Lähinnä Kauempana

    12.5.2017 at 10:03

    Nyt vasta ehdin lukemaan tämän! Voi, miten hauskasti toteutettu ja jäsennelty postaus! Tämä on oiva opus hyvin monenlaiselle reissaajalle: voi toteuttaa vaikka koko suunnitelman tai poimia omat herkut. Irlantiin tekisi mieli palata taas, vaikka viime kesänä vasta oltiin. Kiitos myös linkkauksesta! Vaikka todella antoisaa meillä olikin, niin seuraavan kerran haluaisin lähteä ilman (ihan pieniä) lapsia. Hih!

    • Mika / Lähtöportti

      12.5.2017 at 10:17

      Kiitos Kati! Tästä voi nimenomaan poimia ne omat juttunsa ja tehdä sellaisen reissun kuin haluaa. Irlannissakin voi totta kai viettää antoisan loman pienten lasten kanssa, mutta eihän sieltä valtavia huvipuistoja tai kovin lämpimiä uimarantoja löydy. Kun nyt maaliskuussa oltiin pitkä viikonloppu vaimon kanssa kahdestaan Irlannissa, niin oli mahtavaa kun sai autoilla hyvillä mielin ja katsella paikkoja juuri itselle sopivaan tahtiin.

  19. Henna / Kulkutautiset

    13.5.2017 at 21:15

    Voi kekku. Tämän täytyy todellakin olla täydellinen matka Irlantiin, sen verran hyvältä kuulostaa! Milloin voi alkaa pakata laukkuja? Päivät 2-5 olen jo joskus aikoinaan suorittanut, mutta niin messevää oli, ettei uusinta olisi ollenkaan pahitteeksi. Ring of Kerry kiinnostaisi kovasti, mutta saat kyllä kaiken kuulostamaan niin hienolta, että pakkohan nämä muutkin on nähdä! 🙂 Irlanti ♥

    • Mika / Lähtöportti

      14.5.2017 at 12:13

      Mahtavaa että olet päässyt näkemään Connemaraa, Aran-saaria ym., sillä maisemat tuolla suunnalla on ihan uskomattomia. Omastakin reissusta noille rannoille on jo yli 10 vuotta, joten sinne pitäisi ehdottomasti päästä uudelleen. Mutta jos ette seuraavalla Irlannin-matkalla ehdi kaikkialle, niin menkää ainakin Kerryyn. Näen jo mielessäni valokuvan, jossa teidän perhe on istumassa Killarneyn järvien rannalla 🙂

  20. Terhi / Muru Mou

    18.5.2017 at 14:56

    Huh, ihan alkoi hengästyttää tämä mahtavan kuuloinen kierros – ja upeat kuvat! Olen miettinyt viikonloppureissun tekoa Dubliniin, mutta näköjään Irlannin-reissuun pitäisi varata useampi viikko! ?

    • Mika / Lähtöportti

      19.5.2017 at 23:27

      Irlannista ei saa tarpeekseen, vaikka tekisi monen viikon reissun! 🙂 Viikonloppumatka Dubliniin on silti hyvä idea, kyllä siinäkin jonkinlaisen käsityksen maasta ehtii saamaan. Siinä tapauksessa suosittelen kuitenkin lämpimästi myös jonkinlaista retkeä keskustan ulkopuolelle. Glendalough on kaunis ja nuo mainitut rantakylät todella helposti saavutettavissa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Irlanti

Kinsale – Irlannin värikkäin kylä

Julkaistu

-

Kirjoittanut

Tapanani on ollut kirjoittaa näin Pyhän Patrickin päivän aikaan jotain Irlannista. Palaan nyt uusia reissuja odotellessa muistelemaan etelärannikon Kinsalea, joka on jäänyt mieleen harvinaisen värikkäänä paikkana.

Saavumme päiväretkelle Kinsaleen Irlannin tasavallan toiseksi suurimmasta kaupungista Corkista. Bussimatkaan kuluu vajaa tunti ja näemme sen varrella kauniisti kumpuilevia niittyjä. Mutkikkaan tien varrella laiduntaa lehmiä ja tuntuu kuin katselisimme irlantilaista postikorttimaisemaa.

Myös itse Kinsale näyttää omanlaiseltaan postikortilta. Kaikki Irlannin maalaiskylät ja pikkukaupungit ovat iloisen kirjavia, mutta täällä maalarit ovat vieneet värikylläisyyden aivan uudelle tasolle.


Reilun viidentuhannen asukkaan kaupungin keskeisimmät osat on koristeltu kaikilla sateenkaaren väreillä ja kuvauksellisia kujia tuntuu löytyvän lähes jokaisen kulman takaa.


Katselemme uteliaina Kinsalea, jossa puhaltaa merituuli ja vallitsee miellyttävä tunnelma. Pikkukaupunki on saanut kunniamainintoja vuosittaisessa Tidy Towns -kilpailussa, jossa palkitaan Irlannin kauneimpia kyliä ja kaupunkeja. Vuonna 1986 Kinsale valittiin koko Irlannin ykköseksi. Siisti ympäristö viehättää meitäkin, eikä yltiövärikäs alue kata sentään ihan koko kaupunkia.


Kiipeämme pienelle ydinkeskustan takana kohoavalle kukkulalle, jossa on siistejä asuintaloja. Ohitamme myös pienehkön Desmondin linnan. Kivinen rakennus pystytettiin alun perin tullikamariksi ja sitä käytettiin pitkään vankilana, mutta nykyään muurien suojissa toimii viinimuseo.


Kinsalea kierrellessä vastaan tulee pieniä majataloja, pari katolista kirkkoa sekä hautausmaa. Huomio kiinnittyy aina uudelleen värikkäisiin taloihin, joista muutamat näyttävät harvinaisen söpöiltä.


Saavumme rantakadulle, jonka varrella kasvaa suuria hortensioita sekä palmuja kuin tropiikissa ikään. Satamasta järjestetään pieniä risteilyjä ja mekin päätämme astua Spirit of Kinsalen kannelle, koska alus on pian lähdössä vajaan tunnin kierrokselle kaupungin edustalle.


Pienen laivan yläkannella on mukava istuskella ja aistia meritunnelmaa. Sää pysyy koko päivän ilahduttavan poutaisena, vaikka merituuli välillä puhaltaakin viileästi. Kierrämme Kinsalen edustalla sijaitsevan lahden ympäri.


Lahden rannoilta jäävät parhaiten mieleen värikäs Summercoven kylä sekä suuri Charles Fort -linnoitus, johon olisi voinut olla hauska tutustua paremminkin. Charles Fortiin on keskustasta noin puolen tunnin kävelymatka suuntaansa. Sen vastarannalta löytyy myös toinen puolustuslinnoitus James Fort.


Alus kääntyy ennen avomerta ympäri. Teemme vielä lopuksi kierroksen sataman toiselta puolelta alkavan Bandon-joen suulla. Jäämme lopuksi katselemaan hyljettä, joka kärkkyy makupaloja satamaan saapuneen kalastusaluksen vieressä. Uteliaan eläimen pää näkyy veden pinnalla ja näyttää siltä, kuin se neuvottelisi saaliin jakamisesta kalastajan kanssa.


Kinsale on pohjimmiltaan kalastajakylä, joten se tunnetaan laadukkaista ravintoloistaan ja erityisesti meren herkuistaan. Ruokailuvaihtoehtoihin liittyen kannattaisi luultavasti tehdä taustatutkimusta, mutta me päädymme sattumalta vastaan tulleeseen Blue Haven -hotellin ravintolaan. Lohi maistuu hyvin ja jäämme juomaan Irish coffeet aterian päätteeksi.


Kävelemme syötyämme vielä uudelleen puolen kylän ympäri, mutta kaikki houkuttelevimmat kujat alkavat näyttää jo tutuilta. Sataman hyljekin on jo sukeltanut jonnekin näkymättömiin. Syömme jäätelöt, ostamme pienet matkamuistot ja siirrymme odottelemaan paluubussia takaisin Corkiin.


Kinsale jää mieleen värikkäänä kaupunkina, jossa riittää mukavasti nähtävää vähintään yhdeksi iltapäiväksi. Kinsale tunnetaan myös maailman pisimmän merkityn maisemareitin Wild Atlantic Wayn toisena päätepisteenä. Peräti 2500 kilometrin mittaisena mutkittelevan rannikkoreitin toinen pää on Inishowenin niemellä Donegalissa.


Vietimme tällä heinäkuussa 2009 tehdyllä Irlannin-matkalla viisi yötä Corkissa. Irlannin etelärannikon suurin kaupunki jäi mieleen viihtyisänä paikkana, mutten silti ihastunut siihen samalla lailla kuin vaikkapa Kilkennyyn tai Galwayhin. Parasta antia olivatkin päiväretket, joita teimme Kinsalen lisäksi esimerkiksi Cobhiin sekä Blarneyn linnaan, josta olen kirjoittanut aiemmin. Voit lukea vihreän saaren tarjoamista mahdollisuuksista myös vaikkapa postauksestani Täydellinen matka Irlantiin.

Jatka lukemista

Irlanti

10 haavetta Irlantiin

Julkaistu

-

Kirjoittanut

Tänään vietetään Irlannin kansallispäivää eli Pyhän Patrickin päivää. Riehakkaat juhlat ja paraatit on tänä vuonna peruttu koronaviruksen takia, mutta aina voi silti haaveilla uusista elämyksistä vihreällä saarella. Listasin kymmenen asiaa, jotka haluaisin kokea Irlannissa.

Olen ehtinyt kokea Irlannissa jo paljon. Vanha postaukseni Täydellinen matka Irlantiin pohjautuu useampaan tekemääni matkaan, minkä jälkeen olen kirjoittanut juttuja esimerkiksi Pohjois-Irlannista. Paljon on silti edelleen näkemättä. Kokosin tähän uusia elämyksiä, joista haluaisin seuraavilla Irlannin-matkoillani nauttia.


Kuva: Tourism Ireland / David Maher

1. HURLING-OTTELU CROKE PARKISSA

Irlannin kiihkeä kansallispeli hurling herättää suurta intohimoa, vaikkei sitä juuri muualla maailmassa tunnetakaan. Maailman vanhimmaksi ja nopeimmaksi nurmella pelattavaksi pallopeliksi kutsutussa lajissa riittää vaarallisia tilanteita, kun kaksi alkeellisin puumailoin varustautunutta joukkuetta ottaa mittaa toisistaan. Hurling yhdistää irlantilaiset perinteet, kulttuurin ja urheilun ainutlaatuisella tavalla toisiinsa.

Olen nähnyt yhden ottelun Kilkennyssä, mutta All-Ireland -loppuottelu täpötäydellä kansallisareenalla Dublinissa olisi unelmien täyttymys. Finaalilippujen vaikean saatavuuden vuoksi esimerkiksi välieräpelikin toki kelpaisi hyvin. Irlantilaisten perinnelajien suosiosta kertoo jotain, että hurlingille ja kelttijalkapallolle pyhitetty 82300 katsojaa vetävä Croke Park on koko Euroopan kolmanneksi suurin stadion heti Barcelonan Camp Noun ja Lontoon Wembleyn jälkeen.

Heittäydy hurlingin tunnelmaan YouTube-videon kautta.


Kuva: Tourism Ireland / Gareth McCormack

2. KIIPEÄMINEN CROAGH PATRICKILLE

Irlannin pyhä vuori Croagh Patrick kohoaa Mayon kreivikunnassa saaren tuulisella länsirannikolla. Vuoren pyhyys perustuu uskomukseen, jonka mukaan Pyhä Patrick paastosi ja rukoili sen huipulla neljänkymmenen päivän ajan. Huipulla on pieni kappeli, mutta itseäni kiinnostaisi nousta ylös ennen kaikkea upeiden maisemien vuoksi. Irlannissa puhutaan mielellään vuorista, vaikkei 764 metrin korkuinen Croagh Patrick erityisen korkea olekaan.

Käveleminen Murriskin kylästä Croagh Patrickin huipulle ja takaisin vie noin neljä tuntia, joten reitti soveltuu hyvin päiväpatikointiin. Toinen itseäni erityisesti kiinnostava irlantilainen vuori on persoonallisen muotoinen Benbulbin, joka löytyy Mayon pohjoispuolelta Sligon kreivikunnasta.


Kuva: Tourism Ireland

3. MUSIIKKIA WESTPORTIN PUBEISSA

Irlannin sää on tunnetusti arvaamaton, mutta kodikkaat pubit tarjoavat lämpöään ympäri vuoden. Pubitunnelmaan kuuluu olennaisena osana myös elävä perinteinen musiikki, jota soitetaan innokkaasti illasta toiseen. Irlantia olisi vaikea kuvitella ilman bodhrán-rummun, viulun ja puhallinsoittimien säestämää kansanmusiikkia.

Koko Irlanti on täynnä mukavia pubeja, mutta saamani käsityksen mukaan yksi eläväisimmistä musiikkikaupungeista on pieni Westport, joka sijaitsee sopivasti aivan edellä mainitun Croagh Patrickin lähistöllä. Westportin tunnetuin musiikkipubi on The Chieftains-yhtyeen huilistin omistama Matt Molloy’s.


Kuva: Tourism Ireland / Brian Morrison

4. FRANK MCCOURTIN LIMERICK

Yksi suosikkikirjoistani on Frank McCourtin omaelämäkerrallinen Seitsemännen portaan enkeli, joka kertoo kurjaakin kurjemmasta irlantilaisesta lapsuudesta. Vaikka aihe onkin synkkä, onnistuu McCourt mahduttamaan tarinaansa myös runsaasti huumoria ja ilon pilkahduksia. Olen nähnyt Seitsemännen portaan enkelin myös elokuvana pariinkin otteeseen.

Frank McCourtin tarina sijoittuu pääosin Limerickin kaupunkiin, joka ei ehkä muuten kuulu Irlannin kiinnostavimpien matkailukohteiden joukkoon. Haluaisin kuitenkin ehdottomasti tutustua myös Limerickiin McCourtin jalanjäljissä kulkien. Kirjailijalle omistettu museo jouduttiin rahoitusongelmien vuoksi sulkemaan viime syksynä, mutta esineitä on siirretty The People’s Museum of Limerickin tiloihin. Limerickissä on järjestetty myös aiheeseen liittyviä opastettuja kävelykierroksia.


Kuva: Tourism Ireland / Chris Hill

5. PATIKOINTIA CONNEMARASSA

Lumoava luonto kuuluu Irlannin suurimpiin vetonauloihin, ja yksi maan sykähdyttävimmistä alueista on karunkaunis Connemara. Olen käynyt tuolla rosoisten kukkuloiden ja laajojen soiden sävyttämällä seudulla kertaalleen kauan sitten, mutta haluaisin ehdottomasti palata Connemaraan paremmalla ajalla ja tutustua sen luontoon perusteellisemmin. Tarjolla on myös runsaasti houkuttelevia patikointireittejä.

Irlannissa on toki patikointia ajatellen monia muitakin hyviä vaihtoehtoja. Toistaiseksi parhaat retkeilyelämykseni olen kokenut Killarneyn kansallispuistossa ja myös Dublinin lähistöllä sijaitseva Wicklow tarjoaa huikeita maisemia. Pääkaupungista käsin voi tehdä helposti retkiä myös rannikon pikkukyliin ja haluaisin joskus kävellä esimerkiksi Graystonesin ja Brayn välillä olevan polun.


Kuva: Tourism Ireland / Jonathan Hession

6. IRLANNIN JALKAPALLO-OTTELU AVIVA STADIUMILLA

Listan ykkösenä olleiden kelttipelien lisäksi haluaisin toki nähdä Irlannissa myös ihan tavallista jalkapalloa. Irlannin oma sarja ei ole erityisen tasokas, mutta lempinimellä The Boys in Green tunnettu maajoukkue on selviytynyt useisiin arvokisoihin. Irlannin menestys on aina perustunut taidon sijasta peräänantamattomaan asenteeseen, mutta ehdottomasti parasta pelitapahtumissa ovat intohimoiset kannattajat.

Vihreään pukeutuneet fanit kuuluvat Euroopan äänekkäimpiin ja uskollisimpiin, joten olisi ilo liittyä joskus joukkoon Irlannin pelatessa kotiareenallaan Aviva Stadiumilla. Haaveenani oli nähdä The Boys in Green seuraavassa EM-turnauksessa, mutta vaikka sainkin liput yhteen Dublinissa pelattavaan otteluun, ei kentällä nähdä tuona iltana Irlantia. Suomen Huuhkajien olisi tarkoitus kohdata Irlanti Kansojen liigan peleissä tulevana syksynä.


Kuva: Shutterstock / Madrugada Verde

7. AURINGONNOUSU GIANT’S CAUSEWAYLLA

Auringonnousut ja -laskut kuuluvat usein ikimuistoisimpiin matkaelämyksiin. Haaveenani olisi kokea auringonnousu Pohjois-Irlannin kuuluisimmalla luonnonihmeellä Giant’s Causewaylla. Ikoninen nähtävyys on hyvin suosittu, joten aamunkoitto lienee muutenkin niitä harvoja hetkiä, kun mystisiä basalttipylväitä voisi tutkia ilman ympärillä pyöriviä suuria ihmismassoja.

Olen käynyt Giant’s Causewaylla kertaalleen opastetulla retkellä, jolloin en ehtinyt saada ainutlaatuisesta kivimuodostelmasta tarpeekseni. Uudemmalla kerralla olisi mukava varata kunnolla aikaa myös ympäristön laajempaan tutkimiseen, sillä Antrimin rannikolla riittää jos jonkinlaisia luonnonihmeitä myös tämän kuuluisimman nähtävyyden lisäksi.

Lue myös aiempi juttuni Uskomaton Giant’s Causeway.


Kuva: Tourism Ireland / Chris Hill

8. DUNLUCEN LINNANRAUNIOT

Irlanti on satojen kiehtovien linnojen saari, jossa riittää loputtomasti tutkittavaa historian ystäville. Olen ehtinyt tutustua noin kymmeneen maan merkittävimpiin kuuluvaan linnaan, mutta monta kuuluisaa nähtävyyttä on edelleen kokematta. Tällä hetkellä itseäni kiinnostaisi eniten Dunlucen rauniolinna, joka sijaitsee dramaattisella Antrimin rannikon jyrkänteellä Pohjois-Irlannissa.

Dunlucessa houkuttelee erityisesti kuvauksellinen sijainti sekä vaiherikas historia. Osa keskiaikaisesta linnasta on sortunut vuosien saatossa mereen. Muista itselleni uusista Irlannin linnoista listallani on esimerkiksi Trim, joka tunnetaan Braveheart-elokuvan kuvauspaikkana.


Kuva: Shutterstock / Giacomo di Blasi

9. ATHENRYN PELLOT

Listan oudoin valinta lienee Athenry. Kyseinen pikkukaupunki sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Galwaysta sisämaahan päin, eikä siellä luultavasti ole mitään erityistä nähtävää. Kiinnostukseni paikkakuntaan perustuu puhtaasti tunteikkaampaan tietämääni irlantilaiseen lauluun, Pete St. Johnin sepittämään The Fields of Athenryyn.

The Fields of Athenry kertoo Michaelista, joka varasti suuren nälänhädän aikaan maissia pitääkseen perheensä hengissä. Laulussa Michael keskustelee viimeistä kertaa vaimonsa kanssa vankilan muurin yli, ennen kuin hänet lähetetään rangaistussiirtolaan Australiaan. Sanoitus sisältää voimakasta kansallistunnetta, sillä köyhät irlantilaiset joutuivat nälänhädän aikaan englantilaisten julmien sortotoimien kohteeksi.

Monien urheilujoukkueiden kannattajat ovat ottaneet laulun omakseen ja sitä hoilataan usein varsinkin Irlannin jalkapallomaajoukkueen otteluissa. Irlannin fanit herättivät maailmanlaajuista ihastusta vuoden 2012 EM-turnauksessa, jossa he lauloivat ottelun viimeiset minuutit täyttä kurkkua The Fields of Athenrya, vaikka Irlanti oli putoamassa kisoista murskatappiolla Espanjalle.

Kuuntele The Fields of Athenry The Dublinersin esittämänä.
Kuuntele The Fields of Athenry Irlannin kannattajien laulamana EM-kisoissa 2012.


Kuva: Tourism Ireland / Paulina Nickstrom

10. PYHÄN PATRICKIN PÄIVÄ IRLANNISSA 

Lista on sopivinta päättää ajankohtaiseen aiheeseen, eli Pyhän Patrickin päivään. Mikä olisikaan irlantilaisempaa kuin päästä juhlimaan riehakasta kansallispäivää maaliskuun seitsemäntenätoista Dubliniin, Galwayhin, Kilkennyyn tai johonkin muuhun saaren kaupungeista.

Pyhän Patrickin päivänä kaikki värjäytyy vihreäksi, musiikki soi, suuret paraatit kulkevat pitkin katuja ja irlantilainen hauskanpito eli craic on parhaimmillaan. Hulinaa saattaa olla omaan makuuni liikaakin, mutta olisihan Pyhän Patrickin päivä mahtavaa kokea paikan päällä edes kerran elämässä.

Oletko käynyt Irlannissa ja mitä sinä haluaisit vihreällä saarella kokea?

Jatka lukemista
Advertisement Booking.com

Suosittuja juttuja