Seuraa somessa

Hongkong

Kalastajien saari Cheung Chau

Julkaistu

-

Hongkong tuo helposti mieleen pilvenpiirtäjien välissä kiirehtivät ihmisjoukot, mutta se tarjoaa paljon muutakin. Lyhyiden lauttayhteyksien päässä odottaa saaria, joilla eletään aivan toisenlaista elämää. Yksi näistä saarista on Cheung Chau.

Varoitussummeri soi pahaenteisesti juuri, kun olemme ehtimässä laiturille Hongkongin keskustassa. Kun portti kolahtaa nenän edestä kiinni, voi vain kysellä onko Cheung Chaulle mänijöitä? Lautta män justiisa! Onneksi Cheung Chaulle kulkee lauttoja useammin kuin junia Mikkeliin. Harmitus vaihtuu lopulta tyytyväisyydeksi, sillä vaikka missasimme nopean lautan, on puolta tuntia myöhemmin lähtevä hitaampi alus oikeastaan mukavampi vaihtoehto.

Matkalla Cheung Chaulle

Koska olemme nyt ensimmäisinä paikalla, ehdimme lautan takaosassa sijaitseville parhaille paikoille, joilla istuen voi nauttia niin ulkoilmasta, maisemista kuin paahtavalta auringolta suojaavasta varjostakin. Tämä hitaampi lautta kuljettaa perille vajaassa tunnissa, kun taas pika-alus olisi parikymmentä minuuttia nopeampi.

Katselemme loittonevia pilvenpiirtäjiä ja seurailemme vilkasta meriliikennettä, jossa pienemmät veneet sukkuloivat rahtilaivojen ja katamaraanien seassa. Cheung Chaulla meitä odottaa itsellemme aivan uudenlainen Hongkong. Vanhojen kalastusalusten täyttämä värikäs satama ja matalat rakennukset edustavat vanhoja kiinalaisia perinteitä. Puiset veneet muodostavat kirjavan kokonaisuuden, joiden välistä laivamme löytää tiensä laituriin.

Sataman ympäristö on vilkas. Ihmisiä kulkee eri suuntiin ja ruuhkan keskellä luovii muutama polkupyöräkin. Tavallisia autoja saaren kapeille teille ei mahdu, mutta muutamat erikoisvalmisteiset miniajoneuvot hoitavat esimerkiksi paloauton ja ambulanssin virkaa.

Käännymme laiturilta vasemmalle ja huomaamme, että meno muuttuu rauhallisemmaksi jo sadan metrin kävelyn jälkeen. Eräässä kojussa mainostetaan Cheung Chaun kuuluisia mangotäytteisiä mocheja, joten ostamme maistiaiset saman tien nautittaviksi. Mochi on pullaa muistuttava riisikakku, jonka taikinamainen rakenne tekee siitä hieman hankalasti nieltävän. Uutisten mukaan useampi japanilainen vanhus tukehtuu vuosittain kuoliaaksi mochia syödessään. En tosin pysty varmasti sanomaan, kuinka paljon japanilaiset mochit eroavat näistä syömistämme. Saamme omat mochimme joka tapauksessa kunnialla alas ja erityisesti mangotäyte tekee leivonnaisesta hyvänmakuisen. Tarjolla olisi myös muita makuja, kuten banaania ja pähkinää.

Cheung Chau tunnetaan tuoreista meren herkuistaan, joten päädymme rantakadun varrella sijaitsevaan Chiu Fat -ravintolaan. Kuluneilla punaisilla muovituoleilla istuessa tuntuu, että voisimme hyvinkin olla jollain thaimaalaisella lomasaarella. Pressumainen katos suojaa sopivasti auringonpaisteelta. Tuoreet merenelävät maistuvat erinomaisesti koko perheelle. Valkosipulilla höystetyt katkaravut uppoavat lapsille hämmästyttävän hyvin ja nautin itse muun muassa sopivan tulisesti maustetuista simpukoista. Lähes parin viikon mittainen matkamme ei toki ollut mikään fine dining -reissu, mutta tämä ateria on ehdottomasti yksi Hongkongin-matkamme parhaista.

Käännymme rantakadulta hieman ränsistyneille kujille, jotka suorastaan kutsuvat tutkimusretkelle. Paikallistunnelma on parhaimmillaan, kun miesjoukko istuu muovituoleilla mahjong-peliinsä uppoutuneena. Pyykit roikkuvat talojen seinustoilla ja ilmapiiri on hyvällä tavalla pysähtynyt. Valkeat rakennukset tuovat mieleeni Etelä-Italian, vaikka kiinalaiset kirjoitusmerkit ja bambusta kyhätyt rakennustelineet muistuttavatkin tehokkaasti todellisesta sijainnistamme.

Löydämme Pak Tai -temppelin koripallokentän laidalta. Tämä saaren kuuluisin uskonnollinen rakennus tunnetaan vuosittaisen pullafestivaalin tapahtumakeskuksena. Nyt paikalla on hiljaista. Haistelemme hetken suitsukkeiden tuoksua ja ihailemme katolle taiteiltuja pieniä ihmishahmoja.

Cheung Chaun kujilla voisi viihtyä kauemminkin. Ohitamme erään B&B -majoituksen ja alan miettiä, millaista saarella yöpyminen olisi. Päiväretkeläisten lähdettyä olisi varmasti entistä hiljaisempaa.

Saari on keskustaajaman kohdalta vain parisataa metriä leveä. Lauttasataman vastakkaiselta puolelta löytyy Tung Wan -niminen uimaranta. Päästämme lapset tekemään hiekkakakkuja ja katselemme kaukaisuudessa häämöttävää suurkaupunkia. Täällä aallot lyövät hiljalleen haiverkon suojaamalle uimarannalle, eikä kenelläkään ole kiirettä minnekään. Uitan varpaitani rantavedessä ja nautin viimeisistä saaren tälle laidalle yltävistä auringonsäteistä. Rantaelämän ystävät viihtyisivät täällä helposti koko päivän.

Muutama paikallinen polkee rämisevillä pyörillään kapeita katuja pitkin. Turisteille vuokrataan myös kolmipyöräisiä riksatyyppisiä kulkupelejä, mutta niillä tuskin kannattaa lähteä ahtaille kujille tai keskustan ulkopuolella odottaviin mäkiin.

Palaamme hiljalleen kohti satamaa ja katselemme muutamia kauppojen ja kahviloiden värittämiä katuja. Tarjolla olisi kaikkea mahdollista jäähilejuomista kuivattuihin kaloihin. Erääseen verkkoaitaan on kiinnitetty valtava määrä värikkäitä lukkoja ja hauskasti maalattuja puisia sydämiä.

Näemme lauttaan noustessamme viikon upeimman auringonlaskun. Ilmastoitu pika-alus on tehokas kulkuväline, mutta lentokonemaisesta matkustamosta ei pääse ulkoilmaan. Hitaampaan alukseen tulomatkalla päätyminen oli todellakin onnekas sattuma, sillä se tarjosi mahdollisuuden nauttia merimatkasta aivan erilaisella tavalla.

Cheung Chaulle kannattaa lähteä muun muassa leppoisan tunnelman, hiekkarantojen ja maittavaa ruokaa tarjoavien yksinkertaisten kalaravintoloiden vuoksi. Sataman ympäristössä on vilkasta, mutta meno hiljenee nopeasti vähänkään syrjemmälle siirryttäessä. Vaikka päiväretkeläisiä riittääkin, on Cheung Chaulla edelleen oma autenttinen ilmeensä. Emme edistyneet omalla vierailullamme kovin kauas satamasta, mutta saaren vehreässä luonnossa kulkevia polkuja pitkin voisi tehdä vaikka yli kymmenen kilometrin mittaisia lenkkejä. Cheung Chaun paras anti saattoi siis nyt jäädä jopa kokematta, mutta nautimme kiireettömästä retkestämme todella paljon.

Cheung Chaulle liikennöi Sun Ferry -yhtiö. Hongkongin saaren Centralin (laituri nro 5) lisäksi perille pääsee Lantaun Mui Wosta tai Chi Ma Wanista. Samaan retkeen voi yhdistää myös toisen pienen saaren Peng Chaun, joka on ilmeisesti vielä Cheung Chautakin rauhallisempi. Saarivierailut kannattaa ajoittaa arkipäiville, sillä saaret ovat hongkongilaisten viikonloppuretkeilijöiden suosiossa. Muun muassa Cheung Chausta ja Peng Chausta voit lukea lisää Mutkia matkassa -blogista.

Blogia kirjoittaa jatkuvaa matkakuumetta poteva perheenisä Keravalta. Nautin reissuista niin Euroopassa, kaukomailla kuin kotimaassakin. Pysy mukana matkassa ja seuraa Lähtöporttia Facebookissa sekä Instagramissa.

Jatka lukemista
2 kommenttia

1 kommentti

  1. Emma

    13.11.2017 at 12:18

    Ah, ihana Cheung Chau! Tulin heti verestämään muistoja ja kiitos että olit vielä linkannut mun jutunkin tähän! <3 Seuraavalla Honkkarin retkellä aion omistaa vielä isomman osan ajasta näille ihanille saarille!

    • Mika / Lähtöportti

      13.11.2017 at 20:29

      Kiitos hyvistä Hongkong-jutuistasi! Niitä on ollut mukava lukea, mutta olen ollut laiska kommentoimaan. Nuo saaret on kyllä sellaisia, että kun joskus Hongkongiin vielä palaan, niin haluan itsekin varata niille useampia päiviä aikaa 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hongkong

Henkimaailman Hongkong

Julkaistu

-

Kirjoittanut

Ensisilmäyksellä voisi luulla, että Hongkongissa palvotaan vain rahan kaltaisia maallisia asioita, mutta vilkkaalla kaupungilla on myös hengellinen puolensa. Tiesitkö miksi joidenkin pilvenpiirtäjien seinissä on aukkoja ja mitä opiskelijoiden pitää tehdä koulumenestyksensä varmistamiseksi?

Uskonnolla on tärkeä osansa hongkongilaisessa elämänmenossa. Pilvenpiirtäjien varjoihin jääneet buddhalaiset ja taolaiset temppelit tarjoavat hengähdyspaikkoja keskellä kiireistä kaupunkia. Ne eivät ole pölyttymään jääneitä muinaisjäännöksiä, vaan ahkerassa käytössä olevia rukoushuoneita. Itämaiset uskonnot ovat luonnollisesti pääosassa, mutta kaupungista löytyy myös kristillisiä kirkkoja ja islamilaisia moskeijoita.

Ennen temppelikierrokselle lähtemistä on hyvä ymmärtää, kuinka suuri merkitys henkimaailman asioilla on hongkongilaisten jokapäiväisessä elämässä. Fengshuita ei pidä sekoittaa uskontoihin, mutta sen opit ohjailevat hongkongilaista arkkitehtuuria mielenkiintoisella tavalla. Sir Norman Foster noudatti paikallisia oppeja suunnitellessaan HSBC-tornin (yllä olevassa kuvassa keskellä), jonka fengshuita onkin kiitelty vuolaasti. Sen sijaan teräväpiirteisellä Bank of China Towerilla (kuvassa vasemmalla) sanotaan olevan huono karma, mikä on johtanut sen ympäristössä toimivien yritysten epäonneen.

Hongkongin saaren liikekeskusta sijaitsee kapealla alueella vuorten ja meren välissä, mikä on fengshuin kannalta erinomainen tilanne. Energiaa ja hyvää onnea tuovien lohikäärmeiden uskotaan asuvan vuorilla, josta käsin ne käyvät merellä juomassa ja peseytymässä. Jotta pilvenpiirtäjät eivät peittäisi lohikäärmeiden reittiä, on joihinkin niistä tehty mielikuvituksellisia aukkoja, niin kutsuttuja lohikäärmeportteja. Fengshui-asiat eivät rajoitu pelkästään liikekeskustaan, sillä esimerkiksi Lantaun saarelle teemapuistonsa rakentanut Disney-yhtiö konsultoi fengshui-eksperttejä virheiden välttämiseksi.

Varsinaisiin uskontoihin pääsee parhaiten tutustumaan vierailemalla joissakin kaupungin monista temppeleistä. Vaikkei uskonasioita kokisi itselleen tärkeiksi, tarjoavat temppelivierailut hyvän mahdollisuuden kurkistaa paikalliseen kulttuuriin ja ihailla arkkitehtuuriltaan mielenkiintoisia rakennuksia. Alla on esitelty muutama kaupungin tunnetuimmista temppeleistä. Koska ne ovat hongkongilaisten ahkerasti käyttämiä palvontapaikkoja, pääsee niihin ilmaiseksi sisälle.



WONG TAI SIN

Uskonnon kaupallisuus on silmiinpistävää, kun saavumme Temple Mall -ostoskeskuksen alla sijaitsevalle Wong Tai Sinin metroasemalle. Ovien ulkopuolella päivystää suitsukkeiden myyjiä, jotka tuovat mieleen stadionien käsiohjelmakauppiaat. Häpeilemätön markkinameininki jatkuu temppelialueella, jonne kävellään lohikäärmepatsaiden vartioiman portin lävitse. Tarjolla on monenlaista rekvisiittaa uhrilahjoista ja amuleteista lähtien. Ennustajat palvelevat asiakkaita omissa kojuissaan.

Wong Tai Sin, toiselta nimeltään Sik Sik Yuen, on värikäs ja suitsukkeentuoksuinen kokemus. Ainakin oman vierailumme aikaan ihmisiä on liikkeellä huomattavasti enemmän, kuin missään muussa Hongkongin temppeleistä. Pääalttarin edustalla riittää kuhinaa, kun ihmiset heiluttavat suitsukkeitaan ja polvistuvat rukouksiin. Monet ravistavat pieniä tikuilla täytettyjä rasioita, kunnes niistä putoaa yksi numeroitu tikku ennustuksen saamista varten.

Lapset kiinnittävät huomiota temppelialueella oleviin eläinpatsaisiin, jotka esittävät kiinalaiseen horoskooppiin kuuluvia kahtatoista hahmoa. Eräs suurikokoinen mies haluaa nostaa tyttäret ilmaan valokuvan ottamista varten. Lieneekö tämäkin hyvää onnea tuova asia horoskooppipatsaan edustalla.


Alueelta löytyy pääalttarin lisäksi pari pienempää palvontapaikkaa sekä kiinalainen puutarha. Puutarha mutkittelevine siltoineen, itämaisine huvimajoineen ja lammikon kaloineen muistuttaa miltei elokuvan kulissia. Taustalla soiva rauhallinen musiikki täydentää kliseisen kokonaisuuden.



CHI LIN NUNNERY JA NAN LIAN GARDEN

Vierailu Chi Linin buddhalaisessa nunnaluostarissa on rauhoittava kokemus. Korkeiden talojen ja vilkkaiden autoteiden välissä sijaitseva luostari tuntuu keitaalta koruttoman betoniviidakon keskellä. Vaikkei tämä Kowloonin osa kuulukaan kaupungin ahtaimpiin, näkyy kolkkoja kerrostalojättiläisiä joka ilmansuunnassa. Kivenheiton päästä löytyy myös Plaza Hollywood -ostoskeskus sekä sen alla toimiva Diamond Hillin metroasema.


Ihailen luostarin tummia puurakenteita ja itämaisia yksityiskohtia. Väitetään, ettei rakennustyössä olisi käytetty lainkaan nauloja. Luostari jäljittelee yli tuhannen vuoden takaista Tang-dynastian tyyliä, mutta on hämmentävän uusi. Nykyiset rakennukset valmistuivat vasta parikymmentä vuotta sitten.

Kierrämme kauniilla sisäpihoilla ja lueskelemme englanniksi kirjoitettuja itämaisia viisauksia. Ilmapiiri on miellyttävä ja vaikka paikalla muutamia turisteja onkin, ei kukaan häiritse luostarin harrasta tunnelmaa. Jostain kuuluu hiljaisia rukouslauluja ja nenään leijailee suitsukkeiden tuoksua. Vesiallasta koristavat kukkaset. Luostarin vaikuttavaa pääalttaria hallitsevat kultaiset Buddha-patsaat. Muutamat paikalliset polvistuvat rukoilemaan niin pääalttarin kuin useiden sivualttareidenkin eteen.

Nunnaluostarin vieressä sijaitseva Nan Lian Garden on yksi Hongkongin tunnetuimmista puutarhoista. Näyttävän tornin ympärille levittäytyvä vesiallas on vierailumme aikaan tyhjennetty, mutta ilmassa leijuu kalojen tuoksu. Kierrämme suuremman lammen ympäri katselemaan maisemaa. Puiston alueelta löytyy myös muun muassa kiviin ja ruukkukasveihin liittyviä näyttelyitä sekä kasvisruokaravintola.



MAN MO

Hollywood Roadin varrella sijaitseva taolainen Man Mon temppeli lienee Hongkongin saaren tunnetuin palvontapaikka. Yksi kaupungin vanhimmista temppeleistä on suhteellisen pieni, mutta erittäin tunnelmallinen ja värikäs. Rakennus koostuu kolmesta salista, joista suurimmasta löytyvät kirjallisuuden jumala Manin ja sodan jumala Mon patsaat.

Katosta roikkuvat suitsukespiraalit täyttävät ilman savun tuoksulla. Temppelin värimaailma on voimakkaan punainen, eikä kultauksissa ole säästelty. Alttareita koristavat uhrilahjoiksi jätetyt kukat ja hedelmät. Erilaisia paperiesineitä poltetaan lahjoina tuonpuoleiseen. Varsinkin opiskelijat kaipaavat kirjallisuuden jumalan suojelusta. Temppelin nettisivuilla on yksityiskohtaiset ohjeet koulumenestystä varten tehtävästä rituaalista. Suitsukkeiden ja uhrilahjojen polttamisen sekä kirjojen siunaamisen jälkeen mennään kotiin syömään sipulia ja selleriä.



Yllä mainittujen temppelien lisäksi olen kertonut Lantaun suuresta Buddha-patsaasta ja Po Lin -luostarista jo aiemmassa postauksessa. Myös 10 000 Buddhan luostari on varmasti käymisen arvoinen, mutta sinne emme matkallamme ehtineet. Kaiken kaikkiaan Hongkongissa arvioidaan olevan noin 600 temppeliä tai pyhäkköä. Merkittävin palvonnan kohde on meren jumalatar Tin Hau, jolle on omistettu joko kokonaan tai osittain yli sata temppeliä. Tämä on merellisessä kaupungissa varsin ymmärrettävää, sillä erityisesti myrskyalttiilla vesillä työskennelleet kalastajat tarvitsivat tukea jumalilta. Vaikka kalastussaappaat olisivatkin vaihtuneet liituraitapukuihin, on henkimaailman asioilla edelleen vahva sijansa jokapäiväisessä elämässä. Tämä ei ainakaan vähennä Hongkongin kiehtovuutta matkakohteena.

Jatka lukemista

Hongkong

Kierros Kowloonin kaduilla ja markkinoilla

Julkaistu

-

Kirjoittanut

Hongkong jakautuu useaan eri osaan, joista tärkeimmät ovat mantereen puoleinen Kowloon ja Hongkongin saari. Kiinalaistunnelmia tarjoava ja paikoitellen rosoinenkin Kowloon tarjoaa mukavasti vastapainoa saaren puolella kimaltaville pilvenpiirtäjille.

Kaikki kertomisen arvoinen ei ole mahtunut edellisiin Hongkong-postauksiin, joten nyt on aika lähteä aistimaan Kowloonin tunnelmia. Kowloon on parin miljoonan asukkaan tiivis alue, josta on noin kolmenkymmenen kilometrin matka Uusien Territorioiden takana odottavalle manner-Kiinan rajalle.

Tätä kiehtovaa ja moni-ilmeistä Hongkongin osaa on vaikea tiivistää muutamaan sanaan. Päällimmäisenä tulee mieleen värikkäitä kiinalaisia kirjaimia hohtava neonkylttien sekamelska, jonka alla kulkee niin ihmisten kuin punaisten taksienkin virta. Rumien kerrostalokolossien ikkunoilla roikkuu pyykkiä ja seinissä pyörivät ilmastointilaitteiden tuulettimet.

Ruokakojujen houkuttimina roikkuu kokonaisena paahdettuja ankkoja. Nokkakärryt kiidättävät laatikoita kauppojen oville, rakennusmiehet tasapainoilevat bambusta kyhätyillä telineillä ja toimistotyöläiset kiiruhtavat metrotunneleihin. Temppeleiden pihoilla polvistutaan rukouksiin ja ilma peittyy suitsukkeiden savusta. Vastapainoksi löytyy myös kiiltävien ostoskeskusten ylellisiä liikkeitä, joissa paikalliset dollarit vaihtavat nopeasti omistajaa.

Kowloonin vilkkain alue on niemen eteläkärjessä sijaitseva Tsim Sha Tsui, jonka rantabulevardilta voi ihailla vastarannalla kohoavia Hongkongin saaren pilvenpiirtäjiä. Rannan lähistöllä on myös useita suuria museoita. Käännämme tällä kerralla pilvenpiirtäjille selkämme ja suuntaamme kohti pohjoista.

Ohitamme aluksi viiden tähden Peninsula-hotellin, joka kohoaa ylväästi uudempien rakennusten keskellä. Tämä Hongkongin vanhin hotelli tunnetaan asiakkaita odottavista Rolls-Royceistaan ja sen halvimmat huoneet irtoavat reilulla neljälläsadalla eurolla. Aristokraattisesta brittiaikojen tunnelmasta pääsee nauttimaan hieman pienemmälläkin budjetilla, jos kaupungin kuuluisin kello viiden tee kiinnostaa.

Jätämme teehetken väliin ja käännymme Kowloonin pääväylälle Nathan Roadille. Ostos- ja ruokailumahdollisuuksia pursuava kadun eteläosa tunnetaan lempinimellä Golden Mile. Taidan olla paikallisten räätäleiden mielestä huonosti pukeutunut, sillä innokkaita pukutarjouksia satelee oikealta ja vasemmalta. Jatkan päättäväisesti matkaa vanhoissa shortseissani, joiden taskut täyttyvät räätäliliikkeiden käyntikorteista.

Nathan Roadia ei tarvitse kulkea kuin parisataa metriä, kunnes vastaan tulee Peninsulan vastakohta. Pahamaineisen Chungking Mansionsin uumenista löytyvissä majataloissa on tarjolla kaupungin halvimpia huoneita. Synkän historian omaava jättimäinen rakennuskompleksi on varsinainen kansojen sulatusuuni, jossa voi hetkellisesti luulla olevansa Afrikassa tai jossain Intian suunnalla. Se on kuin oma useamman tuhannen asukkaan monikansallinen kaupunkinsa.

Chungking Mansionsin alimman kerroksen käytävillä myydään kaikkea mahdollista käytetyistä matkapuhelimista lähtien. Jostain syrjemmältä saisi luultavasti huumeita tai väärennetyn passin. Positiivisessa mielessä Chungking Mansions tunnetaan edullisten etnisten ravintoloiden keskittymänä. Tyydymme lyhyeen kierrokseen curryntuoksuisilla basaarikäytävillä. Valvontakameroiden täyttämä Chungking Mansions on vähitellen siistiytynyt, mutta sen myyttinen maine elää edelleen. Wong Kar-wain ohjaama menestyselokuva Chungking Express ei varsinaisesti kerro rakennuksesta, mutta sen alkuosan kohtauksia on kuvattu näillä käytävillä.

Nathan Roadin vilskettä voi paeta hetkeksi viihtyisän Kowloon Parkin vehreyteen. Muutaman sadan metrin päästä puistosta pohjoiseen löytyy Temple Street, joka herää iltaisin eloon kuuluisien yömarkkinoidensa ansiosta. Kojujen tarjontaan kuuluvat niin vaatteet, matkamuistot, lelut, korut kuin keramiikkakin.

Olennaisena osana yömarkkinoihin kuuluvat myös katukeittiöt, joiden muovituoleilla voi nauttia maistuvia aterioita edulliseen hintaan. Nenään työntyy herkullisia tuoksuja, kuten niin monella muullakin korkeiden rakennusten varjostamalla kadulla. Vaikka Temple Street onkin markkinakaduista suosituin, tulee vastaavia rihkamatoreja vastaan muuallakin Kowloonissa.

Nathan Roadin vartta pohjoiseen jatkettaessa saavutaan vilkkaalle Mong Kokin alueelle, joka tunnetaan muun muassa yöelämästään. Muutamat Mong Kokin ostosalueet käyvät kiinnostavista nähtävyyksistä, vaikkei aikomuksena olisi kuluttaa dollariakaan. Esimerkiksi Flower Market on useamman kadun käsittävä loputon kukkakauppojen rivistö ja Jade Market on erikoistunut vihertäviin korukiviin.

Lintujen viserrys täyttää ilman, kun saavumme Yuen Po Street Bird Gardeniin. Häkkilinnuilla on oma tärkeä paikkansa kiinalaisessa kulttuurissa ja niiden hoitaminen on erityisen suosittua eläkeikäisten miesten keskuudessa. Heillä on tapana kokoontua puistoon viettämään aikaa rakkaiden lemmikkiensä kanssa. Miehet uppoutuvat korttipeliin samalla, kun linnut visertävät puiden oksille nostetuissa häkeissään. Myyntikojuista löytyy muun muassa käsityönä valmistettuja häkkejä sekä linnunruoaksi tarkoitettuja eläviä heinäsirkkoja. Pieni lintupuisto tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden tutustua paikalliseen elämään.

Eräs Hongkongin kummallisimmista markkinoista on Goldfish Market. Fengshui-oppien mukaan kotiin kannattaa sijoittaa akvaario, jossa ui hyvää onnea tuovia kultakaloja. Tung Choi Streetin pohjoisosasta ja sen ympäristöstä löytyy hämmästyttävä akvaarioliikkeiden keskittymä, josta voi hankkia niin kaloja kuin kilpikonniakin. Pienet kalat on sullottu vedellä täytettyihin muovipusseihin, joita on asetettu näytteille kadun varteen.

Muun Hongkongin tavoin Kowloon on turvallista aluetta, jossa voi vaellella huolettomasti ympäristöä ihmetellen. Kaupunki ei nuku koskaan ja siellä voi aistia niin paikallista elämää kuin kiinalaisen kulttuurin eksotiikkaakin. Seuraavassa postauksessa kurkistetaan temppeleihin, joista Wong Tai Sin ja Chi Lin -nunnaluostari kuuluvat Kowloonin merkittävimpiin nähtävyyksiin.

Jatka lukemista

Suosittuja juttuja